De beste koffiebonen.

De beste koffiebonen van de Heren van de Koffie.

 • Gebrand in ambachteljke Nederlandse branderij.
 • Slow-Roast brandprocedé.
 • Gegarandeerd ‘kraakvers’.
 • Altijd 100% Arabica bonen.
 • Single Estates, Single Origins & Blends.
 • Biologisch & FairTrade. *
* Geldt slechts voor een selectie van onze koffiebonen.

Nooit meer zonder koffie?

Je kunt zelf de koffiebonen los aanschaffen bij ons. Maar... Deze zijn ook verkrijgbaar in handige abonnementsvorm. Ontvang een jaar lang, iedere maand, de beste koffiebonen eenvoudig door de brievenbus. Dit is niet alleen praktisch maar tevens voordeliger dan losse aanschaf. Zie hier een, met koffiebonen gevulde, envelop.

Lees meer over de achtergrond van onze koffiebonen.

Waarom hebben wij de beste koffiebonen? Dat leggen wij jou graag uit.

Elke koffiedrinker, met een willekeurig bonenmachine, vraagt het zich wel eens af. Uiteraard is er nooit één beste koffiebonensoort, want ieder soort is namelijk uniek. Wél weten wij hoe wij de garantie kunnen bieden dat wij dé beste koffiebonen verkopen.

Laten wij hieronder de: ‘route naar de beste koffieboon’, stap voor stap teruglopen.

 1. De beste koffielanden.
 2. De beste koffieplantages en –boeren.
 3. De beste koffieverhalen.
 4. De beste branderij & de beste brandmethoden.
 5. De beste koffiebonen.
Lees verder...
HET VERHAAL ACHTER DE BESTE KOFFIEBONEN

Van koffieland tot koffieboon.
Inhoudsopgave van ons verhaal naar de beste koffiebonen. Dit in de vorm van kleine afbeeldingen die in chronologische volgorde geplaatst zijn.

De beste koffielanden.

We beginnen bij de koffielanden. De 70 koffielanden vormen, als een strook, de koffiegordel tussen de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring waar koffie verbouwd kan worden. Ieder van deze 70 koffielanden voegt onbewust zijn eigen karakteristieke eigenschappen toe aan de koffieboon.

Neem bijvoorbeeld het land Brazilië:

Wij verkopen zelf de Santos Brasil, deze koffieboon is zacht, mild van smaak en aangevuld met een minimale zoete smaak. Deze zoete smaak heeft de boon onder andere te danken aan de fruitsoorten die in Brazilië verbouwd worden. De plantage waar het om gaat ligt in de staat Minas, dat op hoogte ligt en beschikt over een warm klimaat. Dit zijn ideale omstandigheden voor het verbouwen van de beste koffiebonen.

Uiteraard spreken we nooit van één beste koffieland, want ieder koffieland brengt namelijk unieke eigenschappen met zich mee. Zo zijn de bonen uit Indonesië voornamelijk kruidig van smaak, aangezien daar veelal specerijen verbouwd worden in de directe omgeving van deze koffieplantages. En op deze wijze voegt ieder land zo z'n eigen karakteristieken toe aan zijn koffiebonen.

Wat voor jou het beste koffieland is, is dus puur afhankelijk van jouw persoonlijke koffiesmaak.

De beste koffieplantages en -boeren.

De koffieplantages, daar waar het koffieverhaal begint te leven. Waar de koffieboer uit liefde & passie werkt, zijn beste koffieplanten plant en de beste koffiebessen oogst.

Ja je leest het goed, koffiebessen! Voor de ‘onwetenden’ onder ons, de daadwerkelijke koffieboon wordt gewonnen uit de koffiebes.

Écht goede koffie begint dus bij de plantage i.c.m. de passie & kennis van de bijbehorende koffieboer. Wij kiezen daarom voor de koffieboeren die de juiste technieken in huis hebben om de bonen van de bessen te scheiden. Daartegenover staan eerlijke beloningen om het harde werken en zoeken naar verbetering(en) te blijven stimuleren.

Daarbij proberen wij zoveel mogelijk koffiebonen te certificeren, dit garandeert namelijk ook dat de boeren met liefde & passie hun vak kunnen beoefenen. Alleen dan spreek je over de allerbeste koffieplantages & koffieboeren.

De beste koffieverhalen.

Wij horen je denken: ‘Koffieverhalen?’. Ja, ook dit kan een koffieboon ‘maken’ of ‘kraken’.  Ook hier selecteert onze branderij de koffiebonen op. De liefde en passie van de boeren en hun plantages brengen namelijk de beste koffieverhalen met zich mee.

Neem bijvoorbeeld de koffiebonen van EARTH:

Earth Coffee is een biologische espressomelange (met EKO keurmerk) op basis van 100% Arabica bonen uit de landen Guatemala, Peru en Nicaragua. De bonen zijn geroosterd volgens het slowroast brandprocedé. Earth Coffee is een prachtige melange voor alle mogelijke koffievariëteiten!

Met het drinken van Earth Coffee geniet u van échte kwaliteitskoffie en draag je ook nog eens bij aan de oplossing van de waterproblematiek:

Dagelijks sterven zo’n 6000 mensen door het gebrek aan schoon drinkwater. Earth Concepts, bestaande uit Earth Water en Earth Coffee, doneert 100% van de nettowinst uit de verkoop van mineraalwater en koffie aan waterprojecten en duurzame projecten in koffieproducerende landen.

Geschikt voor alle koffievarianten.  

De EARTH koffie heeft zijn succes onder andere te danken aan voorgaand verhaal. Wij kiezen daarom altijd voor een verhaal achter jouw gevulde koffie-enveloppe!


De beste branderij & de beste brandmethoden.

Te beginnen bij de ambachtelijke branderij die beschikt over de juiste kwaliteit, kennis & deskundigheid. Alle koffiebonen en –soorten worden daarom geroosterd volgens de ‘Slowroast’ brandmethode. Op deze wijze worden de bonen extra langzaam geroosterd, waarbij gebruik gemaakt wordt van authentieke trommelbranders. Het brandproces is hierdoor iets tijdrovender maar zorgt daarentegen net voor dat extra stukje kwaliteit, oftewel behoud van smaak en aroma.

Hiermee kan er dan ook gesproken worden van bonen die voldoen aan de eisen van horeca & speciaalzaken. Wij testen, mêleren, roosteren, verpakken en bereiden namelijk alles geheel zelfstandig om onze kwaliteit te waarborgen. Om het exclusief te houden zijn onze bonen daarom ook niet verkrijgbaar in de standaard supermarkt.

De beste koffiebonen.

Die verkopen wij dus.

Heb je genoeg informatie bij ons vergaart en ben je ervan overtuigd dat wij de beste bonen verkopen? Ga dan direct naar onze webshop en bestel ze nu.
To top